Anafylaktisk chock

Som sagt så dippade jag rejält i förrgår. Det till följd av en utlösande faktor av drygt biologiskt slag, som i kombination med den totala dippen medförde att jag blev vansinnigt arg över att det biologiska egenvärdet alltid tycks ha företräde och att det då dessutom alltid är någon annans biologiska massa, trots total substanslöshet, som ska privilegieras. När komposterbar materia av detta slag tränger sig in i min livssfär leder det, förutom till katastrofala energimässiga förluster, även till att jag känner mig skyldig, tycker det hela är pinsamt och börjar rannsaka mig själv för att utreda om jag har anledning att ta på mig ansvar för den biologiska mångfaldens alla skiftningar och underliggande tolkningar i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Den aktuella händelsen var inte mer allvarlig än nån annan löjeväckande incident, men den var det som totalt fick bägaren att rinna över. Helt plötsligt upplevde jag mig kränkt, påhoppad i mitt privatliv, misstolkad, instängd och kontrollerad. Mitt utrymme i såväl den fysiska världen som i cyberrymdens alla hörn krympte radikalt och aktiverade mitt flyktbeteende big time. Boken 1984 svävade snabbt genom mitt medvetande, medan jag svärande över en stor del av biologins självklara centrering kände min begränsade energi och ansträngda optimism glida iväg som Bambi på hal is ut i ingenstans. Plötsligt kom frågan om hur all denna skiftande mängd organisk materia kan anses som högst värderad, viktigast och mest värdefull bland all materia av liknande karaktär oavsett om genomförd omvärldsanalys framhärdar med fakta som bör vara av vikt för utförda rollprestationer? Utvecklat på ett rätt invecklat sätt kanske, men trots detta en fråga som dröjde sig kvar i mitt medvetande.

 

Så igår fick jag celebert besök av mycket respekterad klokperson. Trött som jag var på det mesta, hävde jag ur mig allt om energiförlust, aggressioner och mina upplevelser av att flertalet framtida kadaver verkade ha muterat och numer tydligen tog sig befogenhet att bete sig på ett både helt sanslöst och extremt gränslöst sätt. Klokpersonen behövde inte ens fundera utan meddelade lugnt att jag hade rätt att vara arg, kränkt och allt möjligt annat. Sanslöst gränslösa beteenden av ovan beskrivna karaktär var tydligen till och med kategoriserat! Skamlöst beteende[1] kallas det, deklarerade klokpersonen. Det klingade på ett okonstlat vis rätt. Tänk dig, sa klokheten personifierad, att jag dansar in på en affär, skriker och gormar och beter mig illa. Tänk dig att jag kanske till och med slår nån på käften! Det som händer är att samtlig materia runt om kommer att dra sig undan, känna skam och tycka att hela situationen är uppenbart pinsam. Det är precis så du reagerar när olika biologiska enheter beter sig skamlöst mot dig. Du drar dig undan och det känns som det är pinsamt för dig och det är ett helt normalt beteende när någon av sammanhängande biologisk karaktär projicerar den egna skammen på dig. Klokpersonen fortsatte sitt deklarerande på sakligt vis med att meddela: dessutom är du totalt överkänslig mot såna beteenden, eftersom du redan är väldigt bekant med såna ageranden. Så eftersom du är totalt överkänslig fick du en allergisk reaktion när du utsattes för det, du fick helt enkelt en anafylaktisk chock. Och det är precis så du reagera varje gång du möter någon oformlig organisk massa med detta muterade beteende. Det du behöver göra är att hitta en vettig allergimedicin, för att kunna sätta en gräns och hänvisa dessa framtida kadaver dit de borde hålla sig, dvs. ifrån dig.

 

Ifall någon inte vet vad en anafylaktisk chock är, kan jag tala om att det är en livshotande överkänslighetsreaktion som påverkar flera organ i kroppen, ger blodtrycksfall och grumlat eller förlorat medvetande. Vid en anafylaktisk chock är snabbt insatt behandling av största vikt. Mhm, anafylaktisk chock alltså. Tja, det går det nog att likna det vid. I vilket fall som helst fick jag snabb behandling i form av inträde av klokperson och medföljande klokord i min livssfär. Kan tacksamt meddela att detta helande var en lisa för en energilös själ med livsleda. Tack vare detta har nu viss optimism återkommit, men eventuell energi kommer det trots högkvalitativa helande insatser att ta lång tid att återfå. Till och med den begränsade mängd energi som jag försöker upprätthålla nu för tiden, tar nämligen väldigt lång tid att återställa efter en anafylaktisk chock till följd av exponering för skamlösa beteenden från olika organisk, substanslös massa av muterad karaktär. Nåväl, ny mission alltså. Införskaffa allergimedicin![1] Förklaring till beteende av obegriplig karaktär, känt under begreppet skamlöst beteende, hos diverse organisk materia: Skamlöst beteende är en följd av en brist i förmågan att känna skuldkänslor, omtanke och omsorg om annat biologiskt material. Dess överdrivna självöverskattning står i yttersta kontrast till det omättliga behovet av uppskattning från övrigt material av samma karaktär. Att känna vid sin skam är en fiende till den egna grandiosa materiakärnan - därför måste alla känslor av skam föras över på någon annan enhet med komposterbart material. På så sätt kan bilden av "Det är inget fel på min materia!" bibehållas, oavsett vilket skamlöst beteende som helst. Med andra ord försöker dessa organiska komposterbara enheter genom att bete sig skamlösa mot andra, att skärma sin skam bort från sig själva. Detta genom att uppträda med utåtagerande provokationer, allt i syfte att antingen vinna andras beundran eller injaga rädsla.

 Kommentarer
Anonym

Du är fantastisk

2012-03-22 @ 20:25:46
Titti

Alltså, du är helt fantastisk! Nu har jag suttit här i snart två timmar och bara läst! Jag kan inte sluta! Du är så underbar! Du sätter ord på.... allt! Bra ord! Som man förstår! Man behöver få ventilera och att skriva av sig är nog något av det bästa man kan göra! Tänker ofta på dig! Fortsätt skriv och vara den du är, för du är underbar!!! Kram Titti

2012-03-22 @ 21:51:24
URL: http://titesbyebyefetto.blogg.se/
Ulrika

Titti, tusentack för dina ord. Blev faktiskt himla glad av dem. Extra roligt att få såna ord från dig, eftersom du nämligen är en väldigt underbar person själv. Väger lite extra tungt på glädjebarometern då. Många kramar till dig <3Tack även till dig anonym, blir alltid glad av kommentarer och är de dessutom positiva är det ändå bättre :)

2012-03-23 @ 21:02:10
URL: http://ninjasoul.blogg.se/
Patricia

Hej hjärtat! som vanligt blir jag alldeles förundrad över mängden ord du har som bara verkar falla ut ur ditt fantastiska huvud och ramla i alldeles rätt ordning <3 Ha det gott! *^_^*

2012-03-25 @ 17:37:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilla huset på banvallen

Det går inte att styra livet - bara att välja hur man ska förhålla sig till det.

RSS 2.0