Nu är det dags, nya bloggen är färdig för användning

Det här blir mitt sista inlägg på den här bloggen, för den här gången i alla fall. Alla inlägg är flyttade, det mesta har färgats rosa och det känns redan hemtamt och trevligt på mitt nya place. Jag kan inte påstå att det är alldeles färdigmöblerat, men det finns i alla fall sängplatser och läshörnor för alla.  

Det skulle göra mig väldigt, väldigt glad och lite fånigt stolt, om Du vill följa med mig i livet på min nya blogg

"Life as I know it".

Du hittar den både på länken ovan och här: http://ulliiis.blogspot.se/

Efter att först ha varit superhemlig och vägrat lämna ut den här bloggadressen till någon, blev jag med mitt enormt tekniska sinnelag helt officiell på facebook. Efter de första chockartade timmarna, började jag gilla det mer och mer. Det beror på DIG som följt det jag skrivit och ibland även kommenterat, så TACK i massor!!.

Hoppas vi ses på nya stället!

Kram!

Bygger om och flyttar

Jag modellerar, bygger om och flyttar.. Det medför relativt mycket tystnad, men trots det en väldig massa tankeverksamhet. Bloggvärlden är en komplex plats att vistas i ibland och ibland krävs därför förnyelse. Nu är en sån gång, så därför flyttar jag min blogg... när jag byggt klart den nya, piffat till och kuddat upp. Det tar lite tid, det är det värt - i alla fall för mig som hamnar på en mer användarvänlig plats i cyberrymdens oändliga valmöjligheter. Ny plats, ny adress och nytt namn kommer att meddelas här.. när det är dags, när den nya hörnan är klar och när alla gamla inlägg flyttats tryggt på plats.

Nu blir det en sista kaffekopp innan säng. Det är en magnifik soluppgång, fåglarna har börjat kvittra in den nya dagen och kaffet är suveränt gott. Vilken otrolig ynnest det är ändå, att ha förmånen att kunna njuta av allt det en tidig morgon som dessa. Går inte annat än att bli förundrat tacksam och till och med lite rörd. God morgon och godmorgon med andra ord.


Så lik HenkeEmelies senaste inköp


En tid efter Henkes död fick vi änglarna på bilden ovan, som gåvor. Emelie gillar dem och har gjort det hela tiden sedan vi fick dem. Hon gillar även att shoppa och hennes senaste inköp bestod av pojken i mitten av bilden. Emelie köpte honom för att, som hon sa, han var så lik Henke.. i håret, på byxorna och tröjan och så berättade hon att hon bestämt sig för den med ett hjärta av guld, eftersom Henke var så snäll. Sen frågade hon med huvudet lite på sned: - kan den stå bredvid änglarna på skåpet? Så klart att den kan.

Emelies inköpta pojkfigur är lite lik Henke och Henke var snäll, så hon hade alldeles rätt i det hon sa min underbara Emelie. Min Emelie som ständigt försöker hitta sätt att hantera att två av hennes syskon är borta. Ibland genom att vara ledsen, ibland genom att prata och fråga om dem, ibland genom att titta på kort eller rita bilder av dem och ibland, som för inte så länge sen, genom att köpa nåt som påminner om dem. Hon är stark min Emelie och hennes olika sätt att försöka förhålla sig till vad som hänt är kreativt, strålande och så klokt. Det är fantastiskt att se henne, min Emelie, som bara är nio år, men som ändå hela tiden väljer att leva istället för att bara överleva och för att kunna göra det måste hon försöka hitta nåt bra sätt att förhålla sig på. Så ung, så stark och redan så klok. Det går inte att vara annat än förundrat imponerad och rörd. Vilken otroligt strålande liten dotter jag har.

Såna vardagshjältar

Vardagshjältar. Det är ett mycket passande namn på de människor jag har omkring mig. Det är nämligen precis vad dom är. Ta som idag bara.

 

Min ork är så gott som obefintlig, min bilkörning om det gäller mer än någon mil är livsfarlig, min ekonomi allt utom på topp och mina mekaniska kunskaper är obefintliga. Dessa komponenter medför att mitt hem blir eftersatt när mitt mående försämras, det är så gott som omöjligt för att inte tala om livsfarligt att köra till grannorten sju mil bort på läkarbesök, min bil är i behov av byte av bromsklossar och lagning av ett däck för att kunna besiktas – inget jag kan göra själv eller har råd att ordna som det är nu, orken att bära ut Henkes saker som kommit hem från hans skola finns inte och för den delen finns ingen ork att egentligen göra nåt mer ansträngande överhuvudtaget just nu. Jag behöver åka för att träffa min läkare, för att måendet inte ska vara i botten onödigt länge behöver jag flytta ut Henkes grejer ur köket och för att kunna göra det behöver förrådet organiseras upp. Emelie fick en ny säng för ett tag sedan, som Camilla monterade ihop. När det var gjort var hennes ork slut, så den gamla sängen blev ståendes bakom Emelies nya säng. För att kunna bära ut den gamla sängen i förrådet, behöver det som sagt organiseras upp.

 

Idag har Tove, min vän sedan sex årsålder, skjutsat mig till grannorten för läkarbesök. Under bortatiden organiserade Angelica, även hon en vän sedan sex årsålder, upp i mitt förråd, bar ut Henkes grejer och den gamla sängen och städade upp. Mitt ex meddelade mig, när han skulle hämta Emelie under kvällen, att han kan hjälpa mig att köpa bromsklossar till bilen så det blir de rätta och att han hittat en person som kan hjälpa mig att byta dem också. Det kröp fram att Tove tillsammans med Eve, hennes äldsta dotter, hade smugglat iväg det trasiga däcket och lämnat in det på lagning. Väl på väg hem från grannorten började den lånade bilen att krångla, närmare bestämt så gick den inte att starta. Eve och min Camilla ställde direkt upp som chaufförer om vi skulle behöva hämtning och Majan, en av mina vänner sedan några år tillbaka, lånade utan att blinka ut sin bil i det syftet. Nu behövdes inte det, eftersom det ordnade sig med bilen och vi tog oss hem igen. Under kvällen kom mamma insläntrandes med ett paket med kläder vi beställt och meddelade att hon gav mig det jag beställt i present.

 

Ingen av dessa människor lever ett bekymmersfritt liv på olika vis. Ändå tar de sig tid att hjälpa, stötta och finnas. Det går inte i ord att beskriva hur mycket det är värt i min lilla värld och vardag. Så är det några som är vardagshjältar är det människorna jag har omkring mig. De är helt enkelt underbara, har enormt stora hjärtan och är de bästa vänner det går att få. Det är en ren ynnest att få ha såna människor i sitt liv. Tack för att ni finns och för att ni är ni!!

Lilla huset på banvallen

Det går inte att styra livet - bara att välja hur man ska förhålla sig till det.

RSS 2.0