Ny dag

Ny dag i gråhetens tecken. Förhoppningarna om en dag med sol och värme som gårdagskvällens solstrålar gav, har grusats. Det spelar ingen roll. Idag är en ny dag med nya förhoppningar och förväntansfull nyfikenhet. Fåglarna sjunger, vattenkokaren lovar snart kaffe och idag börjar min rehabilitering på gymet. Antagligen en väldigt bra dag med andra ord.

 

Även gårdagskvällen blev bra. Lite grävande, rensande och rotande i rabatten medförde direktverkande healing för en livsled själ. Några små lila blommor hittades, väl undangömda i ett osynligt hörn av trädgården, vilka snabbt flyttades till en mer synlig plats för att sprida glädje med sin skönhet. Växtligt ögongodis, helande mylla och återförening med tidigare cowboy numer återgången till ordinär komplexitet stod alltså på menyn. Dessutom bingolotto, som Emelie egentligen skulle spela med sin pappa, men som inte hann på grund av tidigarelagd resa till jobblandet. Bingolotto i sig är inget som står högt i kurs i detta hus i vanliga fall, men igår fungerade till och med det. Mestadels tack vare Emelies glädje över att vi spelade tillsammans.

 

Nu åter mot den mest gudomliga av alla drycker, nämligen kaffet. Livgivande, återuppväckande och totalt njutningsfullt. Det i kombination med husgudarnas förnöjda snusande, när de lugnt fortsätter sin skönhetssömn en stund till, och förväntningar på en underbar dag är en bra start på dagen.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilla huset på banvallen

Det går inte att styra livet - bara att välja hur man ska förhålla sig till det.

RSS 2.0