Lite mer..

En del dagar, som idag, är lite mer trötta, lite mer oinspirerade, lite mer omotiverade. Helt enkelt lite mer av allt, men allt som är innefattar någon form av negation. Det beror inte på nåt speciellt, utan dessa dagar bara dyker upp med jämna mellanrum för att påminna om att andra dagar helt enkelt är lite bättre och lite mer värda att njutas av. Av nån anledning verkar dessa mer-dagar dessutom alltid innefatta lite mer krångligheter. Det spelar ingen roll vad som ska utföras, utan det mesta har en förmåga att gå lite mer på tok. Tvättmaskinen krånglar, eller om inte den krånglar så krånglar du när du ska slå på den genom att springa in med höften i luckans låsanordning och bli lite mer blå än vanligt. Nån verkar ha ränt runt i ditt hem och kastat grejer omkring sig som naturligtvis trampas på eller tår lyckas sparkas in i, bara för att du ska bli lite mer öm. Det blåser lite mer än vanligt och vindarna är lite mer kyliga än de brukar och innehåller dessutom lite mer sand än annars, så du per automatik får en lite mer sandad syn på tillvaron som faktiskt leder till att nåt blir lite mindre - tyvärr är det som minskas flytet för dagen medan alla negationer konstant fortsätter att vara lite mer. Därefter verkar allt dessutom vara lite mer öken och du känner dig till och med lite mer helt jävla utmattad än vanligt.

Den stora frågan är vid det här laget vad det går att göra för att dagen ska bli lite mer uppåt, lite mer utvecklande eller lite mer effektiv? Förändra förhållningssätt kanske, acceptera att en del dagar bara är lite mer helt enkelt eller personligt utvecklad och mogen som du är hitta någon klatschig liten lärdom att dra för att bli lite mer sofistikerat komplicerad?

Dagen till ära gjorde jag nåt lite mer förfinat och lite mer invecklat utvecklande. Jag bestämde mig snabbt för att utnyttja dagens riktning lite mer, tog lite mer ansvar för att förändra upplevelserna av dagen och kröp helt enkelt ner under täcket och sov lite mer. Det ledde till att dagen helt plötsligt blev lite mer inspirerande, lite mer glittrande och till och med lite mer effektiv. Till och med tvättmaskinen bestämde sig därefter för att bli lite mer medgörlig, vilket ledde till att tvättberget minskade lite mer. Nu tänker jag strax dricka lite mer kaffe och därigenom få till och med lite mer energi. Dagen som till en början verkade bli lite mer öken än och innefatta en känsla av att vara lite mer blåst än vanligt, visade sig istället blåsa lite mer i medvind och bli en mycket bättre dag än jag hade förväntat mig.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilla huset på banvallen

Det går inte att styra livet - bara att välja hur man ska förhålla sig till det.

RSS 2.0