Brottsoffer i Rättvik


Helgen har spenderats i Rättvik tillsammans med andra  från Brottsofferjourerna i Dalarna. Syftet med denna helgstripp var utbildning och såväl den som logi var förlagd till Stiftsgården. Det är första gången mina vägar lett mig just dit, men efter den här helgen kan jag varmt rekommendera det vidare. Det var ett mysigt, fridfullt och helt igenom trevligt ställe, som låg på en mycket vackert plats helt bredvid Siljan. Det mest negativa var väl all den goda mat som serverades väldigt ofta.

Även utbildningen var bra och mycket intressant kunskap flödade in genom våra spetsade öron. Under lördagens sista utbildningstimmar kom en brottsutsatt kvinna och berättade sin historia. Den var stark, tragisk och bedrövande berörande. Mycket av den sociala trygghet som många tror Sverige består av kommer aldrig mer att bli sig lik efter att ha fått höra den berättelsen. Tyvärr kan jag inte påstå att jag är förvånad, jag önskar dock att saker och ting vore annorlunda. Det går inte att säga annat att det, trots det tragiska innehållet, är fascinerande modigt att ställa sig framför en så pass stor grupp av människor och helt utlämnande berätta sin historia. Det är modigt att våga berätta nåt som är så starkt för personen i fråga att det fortfarande sker under ett flöde av tårar. Jag blir alltid lika imponerad över dessa starka människor, som kämpar så i total motvind utan att någonsin ge upp. Storhet och styrka är vad det är.

Lördagkvällen innefattade en promenad till Rättviks centrum och naturligtvis ut på långbryggan. Solnedgången var helt betagande och sandstranden tog fram de mer romantiska sidorna hos en del medlemmar. En barnkaruselltur i solnedgången på vägen tillbaka till Stiftsgården hanns också med. Smärtsamt roligt kanske är en korrekt beskrivning av det. Yrsel är nåt som lätt uppstår i såna anordningar kan jag tala om, men vad gör man inte för att njuta lite av stunden och livet. Därefter spenderades resterande kväll tillsammans med många av övriga brottsofferjoursmedlemmar. Många härliga historier berättades och många underbara skratt var det. Det är alldeles strålande trivsamt när människor bjuder på sig själv och det gjorde alla under lördagskvällen på ett helt förtjusande sätt. Påfyllnad av livslust är nog egentligen en bra sammanfattning av kvällens bravader. Även söndagen innehöll föreläsningar av olika slag, bra sådana även då. Dessa båda dagar gav mycket trivsam inspiration att ta med hem till vår orts jour. Det är kul att bli inspirerad, det är trevligt att träffa människor som bjuder på sig själv i kombination med att de bryr sin om andra och det är mäktigt att träffa modiga människor som delar med sig av svåra saker de varit med om men som ger viktig kunskap för fler än dem då. Så en bra helg med bra influenser och intryck med andra ord. Dessutom i närheten av vatten i form av Siljan, helt revitaliserande för själen minsann.  Kommentarer
Spader Madame

Fint. Siljan och livet. Kram!

2012-04-15 @ 21:58:08
URL: http://spadermadame.blogspot.com/
Stina

Så fina bilder! Helt fantastisk solnedgång! Är glad att du haft en fin helg!

2012-04-16 @ 08:01:51
URL: http://blomsterv.blogspot.com
Lena

Vilka härliga kort :)

2012-04-20 @ 18:57:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilla huset på banvallen

Det går inte att styra livet - bara att välja hur man ska förhålla sig till det.

RSS 2.0